4 augustus 2021

Media’s ultieme (quarantaine-approved) bingewatchlijst

19-4-2020 In deze tijden van ultieme verveling hebben vele verenigingen, bedrijven en organisaties allerlei kijktips de wereld ingestuurd. Die heb je waarschijnlijk reeds allemaal gezien, waarna je weer noodgedwongen wolken moet tellen vanuit je raam. Maar vrees niet, Media has your back! Ziehier nog een lijstje met fantastische films en series, geliefd door onze Medianen. Jumanji: Deze filmreeks gaat over een bepaald spel dat bezeten is en je laat kennismaken met de wereld van Jumanji. In de eerste film wordt er een kind in een bordspel gezogen en komt hij later terug om het spel af te maken. Het vervolg vindt plaats in een videogame die ook Jumanji heet: een groep nablijvers vinden de console en vinden nog een kind dat in de wereld is gezogen. In de derde film denkt de groep weer dezelfde karakters te zijn, maar verandert alles. De combinatie van Dwayne Johnson en Kevin Hart is fantastisch en de films zitten vol met humor en plot twists. In Time: De sciencefiction actiethriller uit 2011 is een echte aanrader voor wie houdt van wat spanning. De hoofdrollen worden vertolkt door Justin Timberlake en Amanda Seyfried. De twee vechten samen voor rechtvaardigheid, maar in deze film wordt de uitspraak “time is money” heel letterlijk genomen en dat speelt het duo parten. Als deze film nog niet op je lijstje staat, dan zou ik hem er maar snel opzetten want het is een topper van formaat! Jane the Virgin: Deze serie is een van de meest bingewatchwaardige series van Netflix, of toch zeker voor het vrouwelijke publiek. De dramareeks kreeg zijn eerste seizoen in 2014 en ondertussen zijn er al vijf. Met andere woorden: vijfmaal 20 afleveringen van gemiddeld 40 minuten, genoeg om te verslinden dus! De serie zit bomvol drama en heeft daarnaast nog eens super veel plot twists, wie wil dat nu niet zien? Sex Education: Als je een greep uit het leven van de Britse jeugd wilt zien met hun sappige accent als bonus, dan ga je van deze show houden! De humor en drama is geweldig gebalanceerd en houdt je op elk moment in het verhaal. The 100: Zou jij een apocalyptische wereld kunnen overleven? Kijk ‘The 100’ om te zien wat voor vreemde wezens er verschijnen op een dode en radioactieve wereld waarin vreemde dingen kunnen gebeuren. Of is de wereld toch niet zo gevaarlijk als beweerd wordt…? Now You See Me: … Now you don’t! Deze actiegevulde film volgt een reeks oplichters… ahum, “illusionisten” die een misdaadgroep vormen om zo een meesterlijke reeks overvallen te organiseren en uit te voeren. Ze blijven zichzelf overtreffen, maar blijven ze ermee wegkomen? Bij deze film zit je van begin tot einde op het puntje van je stoel! De liefhebbers kan ik al meteen met blijdschap meedelen dat er ook een tweede (net zo goede!) film in de reeks is. Atypical: Dit verhaal volgt een jongen met autisme. Je gaat mee in zijn wereld en ervaart alles zoals hij het ervaart. Een serie dat je niet alleen beter kan doen begrijpen wat mensen op het spectrum doen, maar je ook leert hoe ze denken. Leerrijk en enorm entertaining! Tabula Rasa: Deze serie gaat over Mie D’Haeze, die na een ongeval aan geheugenverlies lijdt. Niet zo handig, omdat enkel zij meer weet over een verdwijning. Beetje bij beetje worden alle dingen verteld op een hele knappe manier. Tabula Rasa wisselt af tussen het nu en drie maanden eerder. Deze serie trekt je vanaf de eerste seconden mee in het verhaal. De scènes in het heden zijn rauw en realistisch, terwijl de flashbacks donkerder en een tikje spannender zijn. De personages intrigeren, niks roept ongeloof op. Alles lijkt te kloppen. Een serie op Netflix die je er op 1 dag doorjaagt (of deed alleen ik dat?).

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LinkedIn
Share
Instagram