18 juni 2021

How to Studentenvereniging

18-9-2019 Het begin van je studententijd zit vol met verrassingen. Een nieuwe school, een nieuwe opleiding, een nieuwe omgeving en natuurlijk nieuwe mensen. Al die verandering kan moeilijk en intimiderend zijn, maar je staat er niet alleen voor. Een studentenvereniging is namelijk de ideale manier om vrienden te maken en je eigen weg in het studentenleven te vinden. Daarvoor ben je zeker welkom bij onze club, Media! Maar nu vraag je je af: hoe werkt dat allemaal bij zo’n studentenvereniging? Geen nood, dat kom je onmiddellijk te weten in deze post. Opleidingen Doorgaans vertegenwoordigt iedere club één of meerdere opleidingen op een hogeschool of universiteit. Media is bijvoorbeeld de vereniging voor de opleidingen Communicatiemanagement en Journalistiek op AP Hogeschool. Magistra vertegenwoordigt dan weer de lerarenopleidingen op KdG Hogeschool. Sommige clubs vertegenwoordigen geen opleiding maar iets helemaal anders; zo is er bijvoorbeeld Prosit Rex voor alle Bollekes-liefhebbers, of De Flamingo’s voor holebi-studenten. Voor ieder wat wils, dus! Doop is dope Om lid te worden van een studentenvereniging, kun je simpelweg een lidkaart aankopen en daarbij allerlei voordelen krijgen. Zo krijg je bij lokale eetzaken korting, kun je voordelig deelnemen aan activiteiten van de club en zo voort. Maar als je er helemaal voor wilt gaan, is er de optie om je ook te laten dopen. De doop is in essentie een ritueel waarbij je de waarden en gebruiken van de vereniging aanleert en een ‘schacht’ wordt met je eigen clublint. Daarna neem je een academiejaar lang deel aan zoveel mogelijk clubactiviteiten, voer je toffe opdrachtjes uit en leer je vele andere clubleden kennen. Ten slotte word je nog één keer op de proef gesteld bij de ontgroening, waarna je je een volwaardig lid – een commilito – van de club mag noemen! In ’t kort: een studentenvereniging is een vorm van ontspanning die perfect combineerbaar is met het drukke leven als student. Je kan in zekere zin zelf bepalen hoeveel tijd erin steekt, afhankelijk van of je je laat dopen of niet. En het ontbreekt bij een club zeker niet aan geweldige toekomstige vrienden en toffe activiteiten. Dus… waar wacht je nog op? Tot snel!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LinkedIn
Share
Instagram