18 juni 2021

Studeren in Antwerpen

AP Hogeschool

Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

De AP Hogeschool te Antwerpen heeft verschillende campussen en veel richtingen. Zo heb je het departement Management & Communicatie, hier kan je onder andere de richtingen Communicatiemanagement en Journalistiek volgen. De campus is gelegen in de Meistraat, vlakbij de Meir en het Theaterplein. Er valt altijd iets te beleven of te zien. Zo kan je tijdens de middagpauze gemakkelijk in de buurt iets gaan eten of tijdens lesvrije momenten iets gaan drinken met medestudenten.

Vanaf september 2015 gaat de nieuwe Campus Spoor Noord open. Verschillende departementen en richtingen verhuizen naar deze nieuwe campus. De campus is gelegen aan Park Spoor Noord. In de buurt heb je het Eilandje waar je veel restaurantjes kan vinden en in de zomermaanden, zoals Bocadero. De departementen die zich hier zullen huisvesten zijn Gezondheid & Welzijn, Onderwijs & Training. De richtingen Vastgoed, Grafische en Digitale Media, Elektronica-ICT, Elektromechanica, Energiemanagement en Integrale Veiligheid zullen ook allemaal naar deze campus verhuizen.

Tot slot heb je nog de campus in de Kronenburgstraat. Deze is gelegen op ’t Zuid en bevindt zich niet zo ver van de Groenplaats. Hier kan je de richtingen Chemie, Voedings- en Dieetkunde en Biomedische Laboratoriumtechnologie volgen.

Ook de Koninklijke Academie en het Koninklijk Conservatorium zijn verbonden met de AP Hogeschool. Op de website kan je ze terugvinden onder School of Arts. De Koninklijke Academie bevindt zich in de Mutsaardstraat in hartje Antwerpen. Het Conservatorium is te vinden op de Desguinlei en bevindt zich in hetzelfde gebouw als deSingel.

AP Hogeschool Campus Meistraat

Meistraat 5 
2000 Antwerpen

 info@ap.be 
 03 220 55 20 
 03 220 55 59 
 www.ap.be

LinkedIn
Share
Instagram