18 juni 2021

De glorieuze geschiedenis van Media

Studentenvereniging Media werd in 1995 – 1996 opgericht, een relatief jonge club dus. Sinds de start van deze prachtige vereniging hebben al meer dan honderd mensen hun hart en ziel in Media gelegd om deze Antwerpse vriendengroep te maken tot wat ze nu is.

In 1995 scheidde een groep studenten zich af van een andere studentenclub om Media op poten te zetten. Deze nieuwe vereniging vond haar thuis in de Kleine Opera, een klein caféetje dat overigens nog altijd bestaat. Het kleine clubje was succesvol: studenten maakten zich lid, lieten zich dopen en een aantal van hen kwamen in het praesidium terecht. Traag maar gestaag werkte Media zich op in de Antwerpse studentenwereld.

Vier jaar later verliet onze club de Kleine Opera voor een ander café: Hill Diar, een legendarisch café dat al een aantal jaren failliet is. Het is in dit café dat Media haar grote dagen beleefde, het werd zelfs één van de grootste verenigingen van Antwerpen! Grote TD’s werden georganiseerd, hopen schachten en porren werden gedoopt, tijdloze vriendschappen werden gesmeed … Toch kon dit sprookje niet blijven duren.

Media feestje

Om een gezegde te gebruiken: “tijden veranderen …” Dit was ook zo het geval voor Media: de algemene perceptie tegenover studentenverenigingen veranderde en nieuwe café’s en clubs schoten als paddenstoelen uit de grond. Ook het gedrag van de student veranderde: voordrinken bij vrienden thuis werd meer een gewoonte in plaats van op café te gaan en daar te feesten. De “crisis” hield lelijk huis binnen Media: het aantal leden en schachten bleef zakken, net als het aantal studenten die de activiteiten van Media bijwoonden. Dit had natuurlijk financiële gevolgen: minder inkomsten gaf minder ruimte om activiteiten te organiseren. Op een bepaald moment leek het einde van Media, ondanks het kameraadschap dat bij alle Medianen heerste, niet ver af. In die jaren verhuisde Media verschillende keren naar andere stamcafé’s, maar een lang verblijf zat er in die etablissementen niet in.

Nochtans werkten verschillende praesidia zich kapot om het tij te keren, met succes! Media is niet meer de grote, machtige vereniging van weleer (al staan wij Medianen steeds ons mannetje), maar een gezellige club waar iedereen zich thuis voelt. In 2012 vond Media haar thuis in café De Schacht! Door de goede samenwerking met de vroegere en huidige cafébaas stond Media ook daar garant voor geweldige feestjes die in het geheugen gegrift staan van talloze studenten.

Vanaf 2017 is Media verhuisd naar de Klimax. Recht in het hartje van het studentenleven in Antwerpen, de Stadswaag, vind je ons nog steeds voor leuke feestjes en veel plezier!

Ook zin om samen met ons de geschiedenis van Media te schrijven?

LinkedIn
Share
Instagram