18 juni 2021

Cultuur

Een studentenclub zonder cultuur zou geen studentenclub zijn. We organiseren wel regelmatig feestjes, TD’s en cantussen, maar we zorgen ook voor de nodige cultuur. We organiseren altijd verschillende activiteiten doorheen het jaar die iets educatiever zijn. Natuurlijk kan dat evengoed een bierdegustatie of een gintasting zijn maar ook organiseren we dit jaar misschien wel een openluchtcinema, een bezoekje aan het MAS, Night of the Proms, …

Cultuurcheque

Wat is een cultuurcheque?

Cultuur voor studenten aan sympathieke prijzen. Dat zijn de cultuurcheques. Daarmee kan je:

  • de cultuurkenner uithangen in bijna 40 cultuurhuizen
  • gratis boeken verslinden in de Openbare Bibliotheek
  • gratis op bezoek in elk museum

Er is voor elk wat wils: dans, film, klassieke muziek, bibliotheek, museum en theater. Op elke cheque staat vermeld waaruit je kan kiezen. 
In het kort:

  • Boekje van tien euro met zeven cultuurcheques. Voor minder dan 1,5 euro kan je al naar een voorstelling of een tentoonstelling en/of word je lid van de bib
  • De cultuurcheque is je toegangsticket tot diverse Antwerpse cultuurhuizen
  • Koop ze bij je dienst studentenvoorzieningen of in GATE15

Media

In welke periode geldig?

De verkoop van de cultuurcheques start op StuDay. De cheques zijn dit jaar dan ook geldig vanaf donderdag 1 september tot 31 augustus. 
De cultuurcheques worden je aangeboden door vzw Antwerpen Studentenstad (de organisatie achter GATE15) in samenwerking met de diensten studentenvoorzieningen en de participerende cultuurhuizen.

Cultoer

Voor 10 euro koop je als student aan een Antwerpse hogeschool of universiteit 7 themacheques. Daarmee kan je terecht in bijna 40 cultuurhuizen, in de openbare bibliotheek én ka je gratis op bezoek in een museum naar keuze. De themacheques zijn geordend per (kunst)discipline: telkens één cheque voor dans, muziek, film, klassieke muziek, bib, musea en theater.

Deelnemende cultuurhuizen, verkoopadressen en alle praktische info op https://cultuurcheques.gate15.be 
Per thema (film – theater – dans – muziek – klassieke muziek – museum) heeft CULTOER een favoriete voorstelling gekozen.

LinkedIn
Share
Instagram