De doop van Media

Als je het woord “studentenvereniging” hoort, denken de meeste mensen ook al snel aan het woord “doop”. Over die doop bestaan allerlei ideeën en vooroordelen. Soms wordt het als overbodig of onmenselijk gezien. Maar bij Media pakken we de doop elk jaar op een humane en veilige manier aan. Alcohol is uit den boze en iedereen gaat op een respectvolle manier met elkaar om. Er zijn zelfs praesidiumleden, het “doopcomité” genaamd, die specifiek als taak hebben om voor de schachten te zorgen en ze doorheen het jaar te loodsen: voor, tijdens en na de doop. Media tekent ook elk jaar het Antwerps doop- en feestcharter wat een veilige doop moet garanderen.

Waarom doen we aan dopen? Met een doop maken we leden van Media tot schachten, oftewel “eerstejaars” binnen de club. Doordat ze schacht worden, kunnen we hen gedurende heel het jaar volop meenemen in het studentenleven. Schacht zijn betekent dat je hechte vriendschappen vormt met niet alleen je medeschachten, maar ook met het praesidium en andere Medianen. 

De doop van Media is een eerste stap naar een sterke band met je medeschachten. Het is vooral een kwestie van volharding, teamwork en het leren kennen van de club. Dus de uitdaging is er zeker, maar het resultaat is de moeite waard! We gaan daarbij nooit expres over iemands grens en we moedigen onze (toekomstige) schachten aan om hun grenzen duidelijk te communiceren. Als een schacht zich ergens niet goed bij voelt, mag die dat altijd aangeven.

Heb je interesse om je te laten dopen? Zit je met vragen? Dan kan je altijd terecht bij het praesidium, fysiek of via sociale media. Hieronder lees je alvast enkele getuigenissen van mensen die zich bij Media lieten dopen.

Ik kijk met de grootste glimlach ooit terug op mijn doop. Het heeft een levenslange band gecreëerd en samen zijn we er als één team door geraakt. Ik had dit avontuur voor geen goud van de wereld willen missen.
Tiber D.W.
Ik liet mij pas in mijn tweede jaar dopen, maar heb er nog geen seconde spijt van gehad. De uitdaging bracht mij dichter bij de club. Toch moest ik nooit over mijn grenzen gaan, er werd altijd geluisterd als ik het moeilijk had.
Maxime B.

Media's doop en ontgroening